Vad är
Musiksupporten?

 

Musiksupporten är en nationell plattform för fysiska och digitala möten mellan professionella aktörer från musikbranschen och unga talanger från socioekonomiskt utsatta områden. Musiksupportens verksamhet bedrivs av organisationerna Fanzingo och Mångkulturellt centrum med stöd från Arvsfonden. Verksamheten har sin bas i Norra Botkyrka men samarbetar med andra musikverksamheter och musikbolag runt om i landet.

Syftet med Musiksupporten är att skapa möjligheter för unga talanger som på olika sätt vill verka inom musikindustrin. Syftet är även att stödja och utbilda musikbranschen i frågor om inkludering och vikten av representation i en annars homogen bransch.

Hos Musiksupporten kan man få hjälp med branschkunskap och direktsupport i frågor som gäller relevant branschkunskap. Musiksupporten erbjuder även studios belägna i Fittja och Alby, studios med professionell musikutrustning och studiocoacher. Verksamheten erbjuder också olika typer av workshops och mötesplatser både online och i fysisk form.

Musiksupporten producerar olika typer av arrangemang för att sprida kunskap om representation och inkluderingsfrågor i svensk musikindustri som till exempel konferensen Fuck Branschen och med en egen scen under Way out west festivalen. Vi deltar också i olika bransch sammanhang för att dela projektets erfarenheter och för att på olika sätt påverka branschen att bli . Genom våra olika mötesytor lyfter Musiksupporten nya artister och talang från våra områden.

Till exempel har projektet arrangerat konferensen Fuck Branschen, deltagit på Musikförläggarnas pris och arrangerat flera showcase med fokus på ny talang, bland annat Way out west och Redline kryssningen.

Samarbetspartners
ABF, LUGER, Universal Music Publishing, Universal Music, Sony Music, STIM, IFPI, SOM, Musikförläggarna, Albot & Albot, DMG Education.